Material

Mina akvareller är för det mesta gjorda på olika slags papper. Det kan vara allt från Arches till Biltemas papper. Sistnämnda är ganska slätt, lätt att jobba med och är bra för att testa ut olika tekniker. Jag föredrar papper med lite struktur. Det intressanta med struktur papper är att färgernar själv bestämmer var de läger mest pigment.

 

Sen är det Yupo. Ett slags material som inte är papper alls. Materialet är av återvunnen plast. Det är slätt, färgerna vill inte tränga in i materialet som de gör med papper; de flyter hejdlöst överallt..... men.... de visar från första penseldragen sin fräckaste lyster. Jag är ganska förtjust i det. Här måste jag arbeta hårdare för att få fram den känsla jag vill förmedla.

 

Man brukar säga att konstnären är i en sorts dialog med sin skapelse och det är när jag arbetar med Yupo som den känslan infinner sig starkast för mig.

 

Jag jobbar framförallt med stora penslar för att undvika att jag börjar pilla på små detaljer.Jag sitter inte vid ett bord utan jag står för att kunna röra mig fritt och ta avstånd då och då. Ibland jobbar jag med två akvareller samtidigt; bara för att slappna av och bli lite friare.

 

Svårast är att bestämma när akvarellen är färdig. Det är lätt att överarbeta sitt verk.